Vijf tips om de stap te maken van break-fix-bedrijf naar Managed Service Provider

May 02, 2018

Vijf tips om de stap te maken van break-fix-bedrijf naar Managed Service Provider

By Annie Stroud

De stap van break-fix-bedrijf naar Managed Service Provider lijkt groot. Maar als je goed kijkt, is het ook eentje die het overwegen echt waard is. Managed Service Providers (MSP’s) kunnen namelijk rekenen op een stabielere omzetstroom dan de gemiddelde break-fix-dienstverlener.

Het goede nieuws is, je staat er niet alleen voor. Met onderstaande tips helpen we je op weg en lees je hoe je je marges verbetert en kunt werken aan klantbehoud.

  1. Business boven technologie: MSP’s verkopen geen technologie. Zij leveren digitale diensten via een economisch geoptimaliseerd model. Een op euro’s gekwantificeerde businesscase is cruciaal voor de MSP. Zo’n businesscase moet meer omvatten dan alleen de besparingen. Denk aan de impact op de totale bedrijfsvoering van een klant.

  2. Zoek het in de breedte: Sta niet afwijzend tegenover verticale markten. Back-up is back-up, of je nu hamburgers serveert of juridisch advies levert.

  3. Ken de klanten van je klanten: De klanten die jij optimaal wilt bedienen, moeten op hun beurt hun klanten optimaal bedienen. Het succes van jouw klant hangt dus af van hun succes met hun klanten.

  4. Zoek de juiste partner: Om succesvol digitaal te transformeren en klanten in doelmarkten te bereiken, zijn de juiste partners essentieel. De hybrid cloud is een must. Dat geldt ook voor een transformatie-vriendelijke prijsstructuur.

  5. Gebruik zelf de diensten die je wilt leveren: VAR’s en nieuwe MSP’s lijken vaak op de schoenmaker die zijn eigen kinderen op versleten schoenen laat lopen. Doe het anders en gebruik dezelfde geavanceerde technologie die je inzet voor je klanten.

Meer adviezen en achtergronden om een succesvolle stap te maken van break-fix naar MSP lees je in ons eBook. Hoe bedien je een specifieke verticale markt? Waarom is het belangrijk de klanten van jouw klanten te kennen? Hoe kies je de juiste technologieleverancier? Allemaal vragen die we in het eBook beantwoorden. Wacht niet langer en download het eBook nu!

Relevant Articles

Subscribe to the Blog