Het verschil tussen back-up en bedrijfscontinuïteit

May 03, 2018

Het verschil tussen back-up en bedrijfscontinuïteit

By Annie Stroud

Het is voor bedrijven essentieel om oplossingen voor databeveiliging te implementeren. Ongeacht de grootte, de branche en de geografische locatie. Nadenken over databack-up is een eerste stap in de goede richting. Daarnaast is business continuity net zo belangrijk.. Dit zorgt er namelijk voor dat de organisatie in no-time kan herstellen nadat er iets fout is gegaan. Als de server er bijvoorbeeld mee ophoudt, bent u niet snel weer online als uw bedrijf alleen een back-up op bestandsniveau heeft. Het (externe) IT-team moet de server vervangen, de software en data opnieuw installeren en het hele systeem opnieuw instellen met uw voorkeuren. Dit proces kan dagen in beslag nemen. Kan uw bedrijf zich dat veroorloven? Bij bedrijfscontinuïteit horen termen als RTO (Recovery Time Objective) en RPO (Recovery Point Objective).

·       RTO: het tijdvak waarin een bedrijf na een storing weer online moet zijn om grote consequenties te voorkomen. 

·       RPO: is de maximaal toegestane periode waarin gegevens verloren kunnen gaan als gevolg van een fout of storing.

Door de gewenste RTO vast te stellen, kunt u de maximale tijd  vaststellen dat uw bedrijf zonder data kan. En door de RPO vast te stellen, weet u hoe vaak u back-ups moet maken. Het kan zijn dat u een RTO van een dag heeft en een RPO van een uur, afhankelijk van wat u verkoopt of welke diensten u verleent. Waar u op moet letten bij het zoeken naar een business continuity-oplossing Hieronder de belangrijkste zaken waar u op moet letten bij de zoektocht naar een business continuity-oplossing:

·       Hybrid-cloudback-up — Een hybride aanpak lost de kwetsbaarheden op die bij alleen een cloudoplossing of alleen een lokale omgeving aanwezig zijn.

·       Superieure RTO en RPO — Denk in termen van business continuity in plaats van alleen een back-up. Bereken hoelang uw bedrijf offline kan zijn zonder grote gevolgen (RTO) en hoeveel gegevens u zich kunt veroorloven te verliezen (RPO).

·       Een image-based back-up— Zorg ervoor dat de back-upoplossing images maakt van alle gegevens en systemen in plaats van alleen bestanden te kopiëren. Ondanks dat kleine bedrijven niet het ruime IT-budget hebben van een grote multinational, zijn de risico’s voor de bedrijfsdata hetzelfde. Databack-upoplossingen zijn er in verschillende smaken. Welke oplossing u ook kiest, het implementeren van databack-up en business continuity moet een prioriteit zijn voor uw bedrijf. Wilt u meer leren over back-up en business continuity? Download ons e-book.

Relevant Articles

Subscribe to the Blog